Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

UÇAR; KAZANAN ŞIRNAK OLACAK

 

11.3.2009 16:41:18

29 Mart Şeçimine Sayılı Günler Kala Ak Partiye Her Geçen Gün Halkın Desteğinin Arttığını, Yeni Katılımların Olduğunu Belirterek Gazetemize Konuşan AK Parti Belediye Başkan Adayı Adil Uçar 30 Mart Sabahı Şırnak İçin Yeni Bir Dönemin Başlayacağını Söyledi.

 

 

 G.ŞIRNAKHABER-29 Mart seçimi için partiler çalışmalarını hızlandırırken Ak parti belediye başkan adayı Adil Uçar; bu seçimde Şırnaklı hemşehrilerim hizmetin Partisi Ak parti’yi göreve getireceğini belirtti. 30 Mart sabahı seçimi kendilerinin kazanması ile beraber  Şırnak’ın kazanacağını belirterek  Şırnak’ın artık bu makus talihinin değişmesinin zamanı geldi, medeniyetler şehri bu kutsal şehir Şehri Nuh artık adına yakışır bir şehir görünümüne girecektir. Başbakandan Şınakın kalkınması için, hükümetin tüm imkanlarını seferber edeceği sözünü aldığını belirten Uçar şöyle konuştu. Yıllardır ilimizin alt yapıdan üstyapıya, su sorunundan yol sorununa kadar hiçbir gelişme sağlanmadı. Partimizin Türkiye genelinee belediyesinin bulunduğu her ilin çehresi değişti. 30 yılda gelmeyen hizmetler getirildi. Fakat bu gün şırnaka baktığımızda  bu hizmetlerden tamamen yoksun kaldı.  Büyük projeleri bir kenara bırakalım, çocuklarımızın gidip oynayabilecekleri bir çocuk parkının bile yapılmadığını vurguladı.

Adil Uçar, Şırnak için dev projelerinin olduğunu şöyle anlattı;

50 yıllık su sorunu çözülecek

İlk görevimiz yıllardır Şırnakın milli sorunu haline gelen ve başbakanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu ve yaklaşık 30 trilyona mal olan bu projenin tamamı hükümetimiz tarafından karşılandığı herkes tarafından bilinmektedir. bitme aşamasına getirilen bu sorununu kısa sürede tamamlayıp 50 yıllık çözüm getirerek halkımıza temiz su imkanını sağlamak olacak.

Su paralarına sabit ödeme getireceğiz

Göreve geldiğimiz andan itibaren su borçlarına yeni bir yapılanma getirerek eski borçların tümüne af getireceğiz. Ödemelere sabit düzenleme ile konutlardan 5 tl sanayiden 10 sabit ücret sınırlaması getireceğiz.

Yollar Asfaltlanacak

Şırnakın ara sokaklar dahil toplam 65 km yolu bulunuyor ve bu yollarda milli servetimiz heba oluyor, vatandaşlarımızın aldıkları yeni arabalar kısa sürede hurda haline dönüyor, kazalar meydana geliyor. bunlar bizim kaderimiz değil. şehir merkezindeki tüm yollarımıza beton asfalt ara sokaklardaki tüm yolların alt yapısını sağlamlaştırarak uzun vadede sağlamlığını koruyacak hale getireceğiz.

İmar planını yapılacak

Şırnakımızın en büyük sorunlarından biri de çarpık kentleşme. Bunun nedeni de bu güne kadar yapılmayan imar planı. Göreve gelir gelmez imar  planı çalışmalarına başlayacağız. Bu gün ilimizdeki binaların yüzde 90 nı gece kondu statüsünde. bu konuda vatandaşlarımızın ne zorluklar yaşadığının bilincindeyiz. Kısa sürede mevcut şehir planı üzerinden yeni bir imar planı hazırlayıp vatandaşın bu sorununu çözeceğiz.

Otogar yapılacak

Bu gün gelişmiş Türkiyenin her yerinde metrolar, metrobüsler hızlı tren sistemleri yapılırken maalesef ilimizde hala bir otogar yapılamamıştır. Şırnakımıza yakışan bir otogar derhal yapılacaktır.

Şırnakı köy görünümünden kurtaracağız

Şırnakta bugün baktığımızda insanlar ve hayvanlar aynı yolda yürümekte. Çarşı ortasına kadar inekler ve başıboş gezen hayvanlar dolaşmakta. Şırnakı bu çirkin görüntüden kurtaracak büyük projelerimiz var. Binlerce hayvanı barındıracak iki adet dev çiftlik kuracağız. Bu çiftliklerden birisini sanayi bölgesine birine de tümen konutlarının olduğu bölgeye kuracağız. Bu şekilde hayvan sahiplerini de büyük bir sorundan kurtarmış olacağız bunla birlikte şehrimizi de bu çirkin görüntüden kurtaracağız. 

Şırnaksporu yeniden hak ettiği yere getireceğiz

Şırnaklı gençlerin tek sosyal etkinliği olan Şırnaksporu yeniden hak ettiği yere getireceğiz. Bilindiği gibi Türkiyenin her yerinde spor kulüpleri belediyeler tarafından desteklenmektedir fakat ne yazık ki Şırnak sporumuz belediye desteğinden mahrum bırakıldı maddi imkansızlıklarla boğuşurken federasyon tarafından hak edilmeyen bir ceza ile küme düşürüldü. Şırnakspor için belediyemizin imkanları ile yeniden profesyonel lige çıkartılıp hak ettiği yere taşıyacağız. bunun için şimdiden Şırnaksporun eski başkan, yönetici genel kaptanı ve takım kaptanı ile çalışmalarımızı başlattık.

           

Yardımlar devam edecek üniversite öğrencilerine burs sağlanacak

Belediyemiz bünyesinde bir vakıf kurup  Üniversite kazanan tüm öğrencilere burs, maddi durumu iyi olmayan tüm vatandaşlarımıza  yardım sağlayacağız. Haydi kızlar okula kampanyası dahilinde kız çocuğunu ilköğretim lise ve üniversiteye  gönderen tüm ailelere 50 tl yardım yapılacaktır. Herkes çok iyi biliyorki Ak parti hükümeti tarafından sosyal devlet projesi adı altında yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımıza ayırım yapılmadan gıdadan sağlığa kadar her türlü yardım yapılmaktadır. Bunu farklı bir yönlere çeken insanlar var, yardımlarımızın seçime propaganda malzemesi yapıldığı söylentileri bizi son derece üzmektedir. Hükümetimiz seçim olsun olmasın tüm zamanlarda bu yardımları sürdürmüştür bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir.

Her mahalleye taziye evleri.

Bilindiği gibi Şırnaklı vatandaşlarımızın taziyelere büyük bir hassasiyet duyulmakta tanıdık olsun olmasın herkes herkesin taziyesine gidilmektedir ve bu konuda taziyesi olan ailelerin zorluklar yaşadığını biliyoruz. Her mahalleye ihtiyacı kadar Erkekler için ayrı, kadınlar için ayrı ayrı taziye evleri kuracağız.

 

4 yılda Şırnak 20 yıl ileriye gidecek

4 yıllık görev süresince Şırnakın tamamen farklı bir görünüme girmesi için mimarlardan mühendislerden oluşan profesyonel bir ekip kurup çalışmalarımıza gece demeden gündüz demeden Şırnak için çalışacağız  diyen Uçar; bu çağda Şınakın hak etmediği bir yerde olduğunu, kazanmamız durumunda Şırnak için altyapı, üstyapı, su, yol, park bahçe, otogar gibi bu güne kadar yapılması zorunlu olan bu hizmetlerin yanı sıra  halkımızla el birliği ederek şırnakımızı hak ettiği yere getirmek için çok daha büyük projeler geliştireceğiz.  Şırnakta değişim zamanı, Şırnakta modern şehircilik zamanı. Dedi.

 

 

        

Bu habere 12 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337943

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber